Skip to main content
 

Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası

376 kez izlendi

Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası Tarifi
Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası Tarifi

 Malzemeler:
250 gr toz antep fıstığı
200 gr tuzsuz peynir
1 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
1 ½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
1 su bardağı irmik  1 yemek kaşığı tereyağı veya sade yağ ve yarım çay bardağı sıvı  yağ (ayranı alınmış tereyağı) ile kavrulur. İrmik devamlı karıştırılarak 3 bardak süt yavaş yavaş  dökülür. Fokurdayınca 1 buçuk su bardağı şeker dökülür. İrmik sütü çekip koyulaşana kadar pişmeye bırakılır. Tuzsuz peynir iri iri dilimlenir. Koyulaşan irmiğe toz entep fıstığı  katılıp harmanlanır. Peynirler de ilave edilip ocağın altı  kapatılır ve helva demlendirilir.Fıstıklı ve Peynirli Antep Helvası servise hazırdır.
 

07.03.2013 Perşembe 21:56  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)