Skip to main content
 

Gabak Galle

26 kez izlendi

Gabak Galle tarifi
Gabak Galle tarifi

 Malzemeler:
1 adet bal kabağı
1½ büyük bardak şeker
1 büyük bardak süt
1 su bardağı ceviz içi
 
Yapılışı:
Kabak parçalarını önce boylamasına kesilir ardından küçük parçalara ayrılır. Bir büyük bardak suyu tencereye dökülür. Düdüklü tencerenin  kapağı  kilitlemeden  kapatılır.
Şerbeti için bir buçuk bardak şekerin ardından tencereye bir bardak da süt ilave edilir. Diğer yandan üzeri için cevizler ufalanır. Dumanı üstünde şekerli süt  kabakların üzerine dökülür.  Yumuşayan balkabakları blenderla iyice çekilir ve   püre haline getirilir. Kabaklar cam bir fırın tepsisine dökülür ve üzeri bir kaşıkla düzlenir. Şekerli sütüyle pişip püre yapılan kabak gallesi cevizlerle süslenerek servis edilir.

27.12.2012 Perşembe 17:12  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)