Skip to main content
 

Gelin Kurabiyesi tarifi

595 kez izlendi

Gelin Kurabiyesi tarifi
Gelin Kurabiyesi tarifi

 Malzemeler:
1 ½ su bardağı kuyruk yağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
1 buçuk su bardağı eritilmiş kuyruk yağı, 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak pudra şekeri özleştirilip aldığı kadar un ve 2 çay kaşığı kabartma tozu eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamurlar limon büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Hamurların üzerine bademler yerleştirilir. Kurabiye hamurları 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.Gelin Kurabiyesi servise hazırdır.
 

02.05.2013 Perşembe 17:51  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)