Skip to main content
 

Gül Tatlısı

7 kez izlendi

Gül Tatlısı
Gül Tatlısı

 

Malzemeler:
Hamuru için:
1 Su bardağı süt
1 Paket yaş maya
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
 
İçine:
Ceviz
 
Şerbeti için:
6,5 Su bardağı toz şeker
7 Su bardağı su
1 Dilim limon
 
Üzeri İçin:
Tereyağı
 
Yapılışı:
6,5 Su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Üzerine 7 bardak suyu ve 1 dilim limonu ilave edip kaynamaya bırakın.Diğer tarafta 1 su bardağı ılık süt, 1 paket yaş maya ve 1 çay kaşığı toz şekeri karıştırın. Daha sonra çay kaşığının ucu ile çok az tuz ekleyin. Kısa süre bekledikten sonra, 2 adet yumurtayı malzemelerin üzerine kırın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiği kadar un ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya bölün. İlk hamuru ince şekilde açıp üzerine bolca dövülmüş ceviz serpin. Hamuru sıkı sıkı, rulo olacak şekilde sarın ve bu rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Aynı işlemleri diğer 2 hamur için de uygulayın. Sırası ile açın, ceviz serpin, rulo şeklinde sarın ve 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Kestiğiniz küçük parçaları yağladığınız fırın tepsisine dizip 170 dereceye ayarladığınız fırına verin. Fırından çıkınca üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirip, şerbetini dökün.

03.07.2012 Salı 10:43  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)