Skip to main content
 

Güllaç Sarma

69 kez izlendi

Güllaç Sarma Tarifi
Güllaç Sarma Tarifi

 Malzemeler:
4 adet güllaç yufkası
1 kase ceviz
100 gram gül reçeli
3 adet yumurta
2 bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
¼ limon
Üzeri için:
100 gram kaymak
50 gram antep fıstığı
 
Yapılışı:
4 adet güllaç yufkası üçgen şekilde dilimlenir ve ısıtılan 2 bardak sütle yumuşatılır. 100 gram gül reçeliyle karıştırılan ceviz içi karıştırılarak hazırlanan iç harcından yufkaya koyularak dolma gibi sarılır. Kırılıp çırpılan 3 yumurtaya batırılan sarmalar yağda kızartılır. 3 bardak şeker ve 3 bardak suyla hazırlanıp limon sıkılan şerbet kaynatılır. Yumurtayla kızaran sarmalar ılık şerbete atılır ve servis tabağına alınır. Üzerine kaymak ve Antep fıstığı serpilir.Güllaç sarması sunuma hazırdır.
 

07.03.2013 Perşembe 21:48  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)