Skip to main content
 

İncir Pastası

46 kez izlendi

İncir Pastası tarifi
İncir Pastası tarifi

Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 7 adet kuru incir 1 su bardağı un 1 su bardağı ceviz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Muhallebisi için: 1 litre süt 1 paket labne peyniri 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Sosu için: 1 ½ bardak su 3 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı kahve Süslemek için: 10 adet incir 1 çay bardağı badem 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı antep fıstığı Yapılışı: 4 yumurta derin bir kabın içine kırılır ve üzerine 1 büyük su bardağı şeker ilave edilip iyice köpürene kadar çırpılır. 1 su bardağı un ve 1 su bardağı ceviz eklenip kaşıkla karıştırılır. Önceden ıslatılmış incirler küp küp doğranarak hamura ilave edilir. Isıya dayanıklı fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanıp hamur tepsiye dökülür ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Muhallebisi için: 1 litre süt tencereye alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı un ve 5 yemek kaşığı toz şeker eklenip çırpılır. Ocağa alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket labne peynir eklenir ve ocağın altı kapatıp peynir eriyene kadar karıştırılıp soğumaya bırakılır. Pastanın sosu için: 1 bardak su kabın içine alınır ve üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kahve(granül) eklenip eriyene kadar karıştırlıır. Üzerini süslemek için önceden ıslatılmış 10 adet incir küp küp doğranır. Bademlerin kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır(Bademlerin kabuklarının kolay soyulması için sıcak suda bekletilir) İncirler 1 yemek kaşığı tereyağında sotelenip üzerine bademler ve antep fıstıkları eklenir.Kek fırından alınır ve sıcakken kahveli sosu dökülür. Soğumaya bırakılan muhallebi ile üzeri kaplanır ve spatula ile yayılır. Dilimler halinde kesilip her dilimin üzerine gelecek şekilde kavrulmuş incir, badem ve antepfıstığı ile süslenip buzdolabında soğutulur. İncir Pastası servise hazırdır.

03.05.2012 Perşembe 15:59   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)