Skip to main content
 

İzmir Lokma

19 kez izlendi

İzmir Lokma tarifi
İzmir Lokma tarifi

 Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 bardak su
½ limon
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tarçın
 
Yapılışı:
Üç su bardağı şeker ve üç bardak suya yarım limon sıkılarak şerbet kaynatılıp soğutulur.  Üç su bardağı una 1 paket kuru maya, 1 yumurta, şeker ve tuz eklenip yoğurulur. Su katılarak cıvık bir hamur elde edilir ve dinlendirilir.Hamur mayalanınca tencereye bol sıvı yağ dökülüp ısıtılır. Hamur parçaları alınır, yuvarlanıp ortası açılır ve cızırdayan yağda çevirilerek nar gibi kızartılır. Kızaran lokmalar şerbete batırılıp servis tabağına alınır ve üzerine tarçın serpilir.Lokma sunuma hazırdır.

12.01.2012 Perşembe 16:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)