Skip to main content
 

Kabuk Kavurma

91 kez izlendi

Kabuk Kavurma tarifi
Kabuk Kavurma tarifi

 Malzemeler:

1 kg aşı kayısı kabuğu ya da gün kurusu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 diş karanfil
½ bardak su
 
 
Üzeri için:
Ceviz
 
 
Yapılışı:
1 kilo aşı kayısı kabuğu, 3 yemek kaşığı toz şekerle birlikte kavrulur, üzerine yarım bardak su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınır, içine 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ve 2 diş karanfil eklenir. İri dövülmüş cevizle süslenir.Kabuk Kavurma, servise hazırdır.
 

21.06.2012 Perşembe 16:35  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)