Skip to main content
 

Küme

7 kez izlendi

Küme tarifi
Küme tarifi

 Malzemeler:

3 ½ litre üzüm suyu
4 su bardağı şeker
3 su bardağı un
Ceviz
Fındık
İğne
İplik

 
Yapılışı:
3 buçuk litre üzüm suyu tencereye koyulur. Üzerine 4 su bardağı şeker ve 3 su bardağı un eklenip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Devamlı karıştırılarak koyulşana kadar pişirilir. Ceviz ve kavrulmamış fındıklar iğne yardımıyla ayrı ayrı iplere  geçirilir. Pişen sosa batırılıp asılır. Sosa bulama işlemi küümeler biraz kurudukça cevizli için 2, fındıklı için 3 kez tekrar edilir. 24 saat boyunca açık havada kurutulur.Ağızları tatlandıran, enerji kaynağı Küme hazırdır.
 

11.09.2012 Salı 17:19  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)