Skip to main content
 

Küncülü Akıt

112 kez izlendi

Küncülü Akıt tarifi
Küncülü Akıt tarifi

 

Malzemeler:

4 su bardağı susam
1 su bardağı pekmez
½ su bardağı şeker
 
Yapılışı:
Susam bir tavada hafifçe ısıtılır, pekmezle iyice karıştırılarak pişirilir. Üzerine yarım su bardağı şekeri eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Macunsu karışım sıkılaşmaya başlayınca kıvama geldiği anlaşılır. Küncülü akıt geniş bir tepsiye yayılır. Tabanı ıslatılan bir tavayla üstüne bastırılarak sıkılaştırılır. Küncülü akıt serinleyince tam olarak soğuması için buzdolabına  alınır. Soğuyan Küncülü akıt elle kırılarak servise hazır edilir.

02.10.2012 Salı 15:04  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)