Skip to main content
 

Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı

314 kez izlendi

Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı
Pekmezli Kıtır Kabak Tatlısı

 Malzemeler:
1 orta boy kara kabak
1 kg pekmez
1 kase kireç
 
Yapılışı:
Kireç suda çözülmeye bırakılır. 1 orta boy kabak soyulur ve 1’er parmak kalınlığında dilimlenir. Kireçli su dilimlenen kabakların üzerine dökülür. Kabaklar yaklaşık yarım saat kireçli suda bekletilir. Kireçte bekletilen kabaklar ovalanarak güzelce yıkanır ve tencereye alınır. 1 kilo pekmez kabakların üzerine dökülür. Kabaklar pekmezi çekip yumuşayana kadar pişirilir.Kabak servise hazırdır.

05.06.2013 Çarşamba 22:15  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)