Skip to main content
 

Portakal Peltesi

97 kez izlendi

Portakal Peltesi tarifi
Portakal Peltesi tarifi

 Malzemeler:
5 bardak portakal suyu
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
6 adet pelin çiçeği  veya 1 paket vanilya
Tarçın
 
Yapılışı:
5 bardak su elde edecek kadar portakal sıkılır. Portakal suyu tencereye dökülür. İçine 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı mısır nişastası 3 adet pelin çiçği veya 1 paket vanilya eklenir. Ocağa alınıp devamlı  karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen peltenin içinden pelin çiçekleri çıkartılır. Pelte servis tepsisine dökülür. Kalan pelin çiçekleriyle süslenip tarçın serpilir ve dolapta soğutulur.

11.06.2013 Salı 17:04  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)