Skip to main content
 

Sac Arası Tatlısı

210 kez izlendi

Patlıcan Orta

Patlıcan Orta / Özel Klipler

Bizim Lezzetlerimiz programında bu hafta Patlıcan Orta yapıldı!   Hemen izle


Sac Arası Tatlısı tarifi
Sac Arası Tatlısı tarifi

MALZEMELER

500 GR KAYMAK
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KAŞIK SİRKE
1 TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN
(AÇMAK İÇİN NİŞASTA VE UN KULLANILIR)

YAPILIŞI

MALZEMELERİMİZİ YOĞURUP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPIYORUZ. BU ARADA KAYMAĞIMIZI TENCEREYE KOYUP ERİTİYORUZ. HAMURU BEZELERE AYIRIP 30 DK DİNLENDİRİYORUZ. ÖNCE BEZELERİ ÇAY TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. ARALARINA UNLA NİŞASTA KARIŞIMI DÖKÜP SIRALIYORUZ. TEKRAR AÇTIĞIMIZ YUFKAMIZI ERİMİŞ KAYMAKLA YAĞLAYIP KIVIRARAK TEPSİYE DİZİYORUZ 200 DERECEDE PİŞİRİYORUZ.

İSTER ŞERBETLEYİP İSTERSEK BALLA İSTERSEK PUDRA ŞEKERİYLE SERVİS EDEBİLİRİZ.

16.05.2015 Cumartesi 14:03  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)