Skip to main content
 

Taş Kadayıf

122 kez izlendi

Taş Kadayıf
Taş Kadayıf

 

Malzemeler: 
1 kg hazır taş kadayıf
100 gram iri çekilmiş ceviz
Toz tarçın

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:
Çekilmiş ceviz toz tarçın ile karıştırılır, hazır taş kadayıflarının içine paylaştırılır. Kadayıfların kenarları bastırılarak yapıştırılır. Taş kadayıflar kızgın yağ içinde pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta su, şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlanıp soğuması için kenara alınır. Kızaran taş kadayıflar soğuk şerbetin içine atılıp, servis tabağına alınarak toz fıstıkla süslenir.

29.11.2013 Cuma 16:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)