Skip to main content
 

Tatlı Erişte

424 kez izlendi

Tatlı Erişte tarifi
Tatlı Erişte tarifi

 

Malzemeler:
4 avuç erişte
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Yapılışı:
Erişte, derince bir tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenerek haşlanır. 2 yemek kaşığı tereyağ, ayrı bir tencerede kokusu çıkana kadar iyice eritilir. Pişen eriştenin suyu süzülür ve servis kabına alınır. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Eritilmiş tereyağı da eriştenin her yerine eşit miktarda gezdirilir.Tatlı Erişte servise hazırdır.

15.02.2012 Çarşamba 17:40  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)