Skip to main content
 

Tene Helvası

110 kez izlendi

Tene Helvası
Tene Helvası

 Malzemeler:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pekmez
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr ceviz
 
Yapılışı:
1 Su bardağı nişasta, 1 su bardağı toz şeker, yarım bardak üzüm pekmezi ve 1,5 bardak su derin bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır. Teflon bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2/3 su bardağı zeytinyağı alınır ve ocağın altı açılır. Güzelce çırpılmış malzemeler, yağlı tavaya alınır ve kaynayana kadar harlı ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve malzemeler tane tane olana kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Cevizle süslenip servis edilir.

07.03.2012 Çarşamba 17:28   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)