Skip to main content
 

Banduma

86 kez izlendi

Banduma tarifi
Banduma tarifi

 Malzemeler:

1 adet tavuk
1 kg yufka
250 gr tereyağı
200 gr ceviziçi
1 büyük boy soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1 adet tavuk düdüklü tencereye konur. Üzerini geçecek kadar sıcak su dökülür. 1 adet soğan ve domates 2’ye ayrılıp haşlama suyuna lezzet katması için eklenir. Tavuk haşlanmaya bırakılır. Haşlanan tavuk suyun içinden alınıp soğutulur ve didiklenir. Tavuğun suyu da süzülürek içindeki soğan ve domates parçalarından arındırılır. İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1çay kaşığı karabiber eklenip yeniden kaynatılır.Yufkalar enine 3 parçaya kesilir. Her parça 2’ye katlanarak 4’er parmak genişliğinde dilimlenir. Ayrı bir tavada 250 gr tereyağı kızdırılır.Servis tepsisi eritilimiş tereyağıyla yağlanır. Yufkalar tavuk suyuna batırılarak tepsinin ortası boş kalacak şekilde dizilir. Üzerine biraz daha tereyağı gezdirilir, ceviz içi serpilip üzerine yine tavuk suyunda ıslatılmış yufkalar serilir. Her kat yufkalar bitene kadar yağlanıp ceviziçiyle kaplanıp hazırlanır. En üst kat da bolca yağlanıp cevizle kaplanır. Tepsinin boş bırakılan orta kısmı didiklenmiş tavuk etiyle doldurulur.Banduma servise hazırdır.

08.06.2012 Cuma 15:48  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)