Skip to main content
 

Tavuk Kapama

1.068 kez izlendi

Tavuk Kapama
Tavuk Kapama

Malzemeler:
10 adet tavuk but
3 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
½ çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
10 tane tavuk butu düdüklü tencerede haşlanır. 2 adet soğan küp küp doğranır. Suyunu  çeken tavuk butları sıvı yağ dökülerek kavurulur. Doğranan soğanlar da tavuklarla buluşturulup kavurulur. Domates ve biber salçası eklenen tavuk butları ve soğan karıştırılarak kavurulur. Kavrulan malzemelere 1 tatlı kaşığı da karabiber serpilir. Butların üzeri kapanacak kadar su eklenen tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Üç su bardağı pirinç tuz serpilip yıkanır ve fırın tepsisinin üzerine yayılır. Pişen tavuk butları tepsiye yayılan pirinçlerin üzerine dizilir. Tavuğun piştiği soğanlı salçalı su tepsideki pirinç ve butların üzerine dökülür ve fırında pişirilir.Tavuk kapama sunuma hazırdır.
 

16.04.2013 Salı 23:25  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)