Skip to main content
 

Kaz Eti ve Kabılca Pilavı

184 kez izlendi

Kaz Eti ve Kabılca Pilavı tarifi
Kaz Eti ve Kabılca Pilavı tarifi

 Malzemeler:
• 1 Adet Kurutulmuş Kaz
 
Kabılca Pilavı için:
• Haşlanmış Kaz Suyu
• 2 Kase Bulgur
 
Yapılışı:
Kaz büyükçe bir tencereye soğuk su eklenerek, eti kemiğinden sıyrılana kadar haşlanır. Suyu azalınca biraz daha soğuk su eklenir. Soğuk su eklenmesinin nedeni yağını salmasını sağlamaktır.Kaz eti güzelce haşlanınca tencereden alınır ve fırın tepsisine konur. 250 dereceki fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada suyunun içine bulgur eklenir . Kaz eti yağlı ve tuzlu olduğu için tuz ve yağ eklenmeden  pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Kaz eti kızarınca fırından çıkarılır ve servis tabağına alınır. Kaz Eti ve Kabılca Pilavı servise hazırdır.

19.01.2012 Perşembe 17:51  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)