Skip to main content
 

Erdemit Keşkeği

9 kez izlendi

Erdemit Keşkeği tarifi
Erdemit Keşkeği tarifi

 Malzemeler:
750 gr buğday
750 tavuk göğüs eti
750 gr dana gerdan
1 su bardağı nohut
1 ½ su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Pul biber
 
Yapılışı:
750 gr akşamdan ıslatılmış buğdaya, 750 gr tavuk eti ve 750 gr dana gerdan eti eklenir. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar su koyulur ve keşkek özleşene kadar pişirilir. 1 buçuk su bardağı pirinç ıslatılır.  Pişen keşkek; 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp tahta kaşık ile dövülür. Islatılan pirinç süzülür. Süzülen pirinçler 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur, 3 bardak su dökülüp pişmeye bırakılır. Keşkek servis tabağına koyulur. Ortası açılır ve haşlanmış nohutlar yerleştirilir. Etrafı pilav ile kaplanır. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirilir.Edremit Keşkeği servise hazırdır.
 

28.03.2013 Perşembe 14:44  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)