Skip to main content
 

İşkembe Lalanga

67 kez izlendi

İşkembe Lalanga tarifi
İşkembe Lalanga tarifi

 Malzemeler:

500 gr. işkembe
1 avuç nohut
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yumurta sarısı
1 soğan
2 çay kaşığı karabiber
Un
Sıvıyağ

 
Yapılışı:
500 gr. işkembe yıkanır ve iri iri doğranıp düdüklü tencereye konulur. 2-3 parçaya ayrılan soğan işkembelerin üzerine yerleştirilir. 2 çay kaşığı  karabiberle lezzetlendirilen işkembelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su tencereye dökülür.  Akşamdan ıslatılmış 1 avuç nohut da eklenip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır, işkembe pişmeye bırakılır. Haşlanan işkembeler kuşbaşı doğranır. İşkembenin nohutlu suyuna 1 su bardağı süt ve 1 şişe maden suyu dökülür. 2 yumurta sarısı eklenir. Üzerine boza kıvamında bir karışım elde edene kadar un eklenir.  İçine kuşbaşı işkembeler konulup karıştırılır, 2 çay kaşığı karabiber serpilir. Tavada bol sıvıyağ kızdırılır, işkembeler kaşık kaşık tavaya dökülüp iki yüzü altın rengi alana kadar kızartılır.İşkembe Lalanga servise hazırdır.
 

26.09.2012 Çarşamba 17:32  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)