Skip to main content
 

Ispanak Mıhlaması

22 kez izlendi

Ispanak Mıhlaması tarifi
Ispanak Mıhlaması tarifi

 Malzemeler:
1 ½ kg ıspanak
750 gr orta yağlı kıyma
250 gr pastırma
8 orta boy kuru soğan
5 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranıp hafif pembeleşene kadar kavrulur. Kıyma üzerine eklenip sununu çekene kadar sotelenir. Ispanaklar sapları ile birlikte doğranıp ayrı bir tencereye alınır ve yumuşayana kadar 1-2 taşım haşlanır.Pastırmalar iri iri doğranır ve sotelenene kıtmanın üzerine eklenir. Beş diş sarmısak küçük küçük doğranıp malzemele ilave edilir. 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı da pulbiber eklenir. Kıymal ve pastırmalaı harçtan biraz kenara ayrılır.Haşlanan ıspanaklar soğuk sudan geçirilir ve süzülüp üzerine tahta kaşıkla bastırılarak fazla suyundan arındırılır.Suyu iyice süzülen ıspanaklar da harcın üzerine ilave edilir. Biraz kavrulur.Ispanak Mıhlaması fırın kabına aktarılır. Üzerine ayrılan kıymalı ve pastırmalı harç yerleştirilir. 200 derecelik  fırında pişirilir.Ispanak Mıhlaması servise hazırdır.
 

24.04.2012 Salı 17:55  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)