Skip to main content
 

Kabak Dizme

37 kez izlendi

Kabak Dizme
Kabak Dizme

 Malzemeler:
5 adet kabak
4 diş sarımsak
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Un
 
Yapılışı:
Kabaklar boyuna dilimlenip tuzlanır ve suyunu salınca kurulanır. Tepsi zeytinyağıyla  yağlanır Kabaklar unla kaplanıp tepsiye dizilir. Zeytinyağı gezdirilen kabaklar ortalama 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir. Sosu için; 2 adet limonun suyu sıkılıp 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir. 4 diş sarımsak küçük küçük kıyılıp sosa katılır. Kabaklar fırından çıkar çıkmaz hazırlanan sos dökülür.

19.06.2013 Çarşamba 22:11  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)