Skip to main content
 

Kapama

71 kez izlendi

Kapama tarifi
Kapama tarifi

Malzemeler:
2 kg. orta yağlı kuzu kaburga
3 su bardağı bulgur
1 su bardağı su
Tuz
 
Yapılışı:
Düdüklü tencere ya da normal bir tencereye kuzu kaburgaları aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Etlerin üzerine biraz tuz ilave edilir. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir. En üste yıkanıp süzülmüş bulgur yayılır. Çok az tuz eklenir. Bulgurların etin altına geçmemesi gerekir. 2,5 -3 saat kısık ateşte pişirilir. Kapama servis tabağına ters çevirilerek alınır. Servis yapılır.

26.12.2013 Perşembe 17:13  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)