Skip to main content
 

Kitel Raha!

151 kez izlendi

Mardin'in yöresel tatlarından "Kitel Raha" tarifi
Mardin'in yöresel tatlarından "Kitel Raha" tarifi

Mardin'in yöresel tatlarından "Kitel Raha" tarifi

MALZEMELER ;

YARIM KİLO KURU SOĞAN
1 KİLO KUZU KIYMA
1 ÇORBA KASESİ ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
1 İNCE DÖVME BULGUR (YOKSA)
1 KASE İNCE İRMİK
2 DEMET MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ YENİBAHAR
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KARABİBER
1 KİLO ÇİĞ KÖFTELİK KIYMA
1 AVUÇ DOLUSU KİŞNİŞ

YAPILIŞI ;

SOĞANLARIMIZI DOĞRUYORUZ. TENCEREMİZE ETİMİZİ KOYUYORUZ TUZUMUZU VE  SIVIYAĞIMIZI  EKLEYİP KAVRULMASINI BEKLİYORUZ. DİĞER TARAFTA İNCE DÖVME BULGUR İRMİK, ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR , TUZ VE KİŞNİŞİ  SUYLA YOĞURUYORUZ. İÇİNE ÇİĞ KÖFTELİK KIYMAYI EKLİYİP YOĞURMAYA DEVAM EDİYORUZ. TENCEREDEKİ KIYMAYA DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI VE MAYDONOZLARI EKLİYİP BİRAZ PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE YENİBAHAR VE KARABİBER ATTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP ALTINI KAPATIYORUZ. BEZELERE AYIRDIĞIMIZ HAMUZURUMUZUN İÇİNE HARCIMIZI KOYUP DÜZLEŞTİRİP TÜLBENTİN ÜSTÜNE KOYUYORUZ. TUZLU SUDA HAŞLIYORUZ. KATI YAĞ TAVADA ERİTİYORUZ. İÇİNE KIRMIZI BİBER VE NANE EKLEYİP ALTINI KAPATIYORUZ. SARIMSAKLI YOĞURTU HAŞLANAN YEMEĞİMİZİN ÜSTÜNE DÖKÜP NANE VE KIZMIZI BİBERİMİZİ EKLİYORUZ.

08.06.2015 Pazartesi 15:40  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)