Skip to main content
 

Kuymak

5 kez izlendi

Kuymak tarifi
Kuymak tarifi

 Malzemeler:
1 paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı zerdeçal
 
Üzeri için kepleme:
Nabat şekeri
Kök tarçın
Zencefil
Karabiber
 
Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarin birlikte eritilir. 4 yemek kaşığı un eklenir, hızlı hızlı karıştırılarak kavrulur. 2 tatlı kaşığı zerdeçal ilave edilir, karışım kaynar haldeyken ağır ağır 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Hazır olarak da satılan keplemeyi evde yapmak için, nabat şekeri, kök tarçın ve zencefil dövülür, karabiberi eklenir. Yağını salarak kızaran kuymak, bir tabağa ters çevrilir, keplemeyle süslenir.Kuymak, servise hazırdır.
 

27.09.2012 Perşembe 12:16  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)