Skip to main content
 

Kuymak

13 kez izlendi

Kuymak tarifi
Kuymak tarifi

 Malzemeler:
• 7 Kaşık Mısır  Unu
• 200 gr Tereyağ
• 200 gr Telli Peynir veya Dil Peyniri
 
Yapılışı:
Tencerede tereyağı eritilir, mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılarak kavrulur. Üzerine koyu kıvamlı olmasına yetecek kadar soğuk su eklenir. Suyu azar azar koyup kıvamını kontrol etmekte fayda vardır. Kuymak kaynayıp koyulaşmaya başlayınca içine peynir eklenir. Peynir tamamen eriyip Kuymak iyice koyulaşınca ocaktan alınır. Kuymak servise hazırdır.

10.01.2013 Perşembe 15:38  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)