Skip to main content
 

Macur Kapaması

49 kez izlendi

Macur Kapaması tarifi
Macur Kapaması tarifi

 Malzemeler:
8 kalçalı tavuk butu
2 su bardağı pirinç
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Tavuk butları su ile bir tencereye alınır ve haşlanır. Cam fırın tepsisine pirinç doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve nane alınır. Pirinç ve yeşillik iyice harmanlanır ve düzeltilir. Pirincin üzerine haşlanmış tavuk butları dizilir. Tavukların yarısına gelecek kadar tavuk suyu gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar pişirilir.

10.12.2013 Salı 13:43   (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)