Skip to main content
 

Muhacir Pidesi

214 kez izlendi

Tokat'ın yöresel tatlarından Muhacir Pidesi tarifi
Tokat'ın yöresel tatlarından Muhacir Pidesi tarifi

MALZEMELERİ ;

YARIM KİLO DANA KIYMA

6 ADET SOĞAN

2 TANE DOMATES

2 TANE YEŞİLBİBER

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

4 SU BARDAĞI ILIK SU

2,5 YEMEK KAŞIĞI TUZ

ALABİLDİĞİNCE UN

YARIM KAŞIK TEREYAĞ

KARABİBER

PULBİBER

YAPILIŞI ;

SU, UN  VE TUZU KARIŞTIRIP YOĞURUYORUZ VE DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. TENCEREYE ALDIĞIMIZ KIYMAMIZIN İÇİNE SOĞAN, DOMATES, KATIYAĞ VE BİBERİMİZİ EKLİYİP KAVURUYORUZ. BU ARADA DİNLENDİRMEYE BIRAKTIĞIMIZ HAMURUMUZU BEZELERE AYIRIP AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURUN ORTASINA KASE KOYUP KENARLARINDAN 6 PARÇAYA AYIRIP ARALARINA ERİTTİĞİMİZ KATIYAĞI KOYUP TEKRAR KAPATIYORUZ. KATI YAĞ İLE YAĞLADIĞIMIZ TEPSİMİZE İLK AÇTIĞIMIZ HAMURUMUZU KOYUP ÜSTÜNE BÜTÜN HARCI YAYIYORUZ. DİĞER AÇTIĞIMIZ HAMURUMUZUDA ONUN ÜSTÜNE KAPATIYORUZ. EN SON ÜZERİNE KATIYAĞIMIZI DÖKÜP KARELEREBÖLÜP 180 DERECEDE ISINMIŞ FIRINIMIZA ATIYORUZ. 

23.05.2015 Cumartesi 13:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)