Skip to main content
 

Patates Pirinçli

48 kez izlendi

Patates Pirinçli tarifi
Patates Pirinçli tarifi

 Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 adet patates
1 adet soğan
1 kase yoğurt
6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
 
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Karabiber
 
Yapılışı:
2 su bardağı pirinç tuzlanıp sıcak suda bekletilir. Bir soğan incecik doğranır, sıvıyağda kavrulur. Üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edilir. 3 adet patates küp küp doğranır, soğanlara eklenir, kısa süre kavrulur. Birer çay kaşığı karabiber ve pul biber atılıp üzerini kaplayacak kadar sıcak suyla on dakika pişmeye bırakılır. Pirinçler yıkanıp süzülür ve tencereye eklenir, pişmeye bırakılır. 6-7 diş sarımsak havanda dövülür, 1 kase yoğurtla karıştırılır. Yemek ateşten alındıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılır. Üzerine tereyağlı, pul biber-karabiberli sosu gezdirilir.Patates Pirinçli, servise hazırdır.
 

18.06.2012 Pazartesi 17:07  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)