Skip to main content
 

Pepeçura tarifi

95 kez izlendi

Pepeçura tarifi
Pepeçura tarifi

 Malzemeler:
3 litre kara üzüm suyu
3 bardak mısır unu
1 bardak şeker
½ bardak fındık
 
Yapılışı:
Üç litre kara üzüm suyuna üç bardak mısır unu elekten geçirilerek eklenir ve karıştırılmaya başlanır. Tencereye alınan mısır unlu üzüm suyu karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Bir bardak şeker eklenen tatlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Servis yapılacağı tepsiye alınan Pepeçura soğutulduktan sonra üzeri öğütülmüş fındıkla süslenir.Pepeçura sunuma hazırdır.

27.11.2013 Çarşamba 17:46  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)