Skip to main content
 

Soğan Gallesi

42 kez izlendi

Soğan Gallesi
Soğan Gallesi

 Malzemeler:
750 gram kuz kuşbaşı
1 ½ kilo soğan
3 baş sarımsak
5 adet kuru kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
125 gram tereyağı
 
Yapılışı:
125 gram tereyağı güveçte eritilir. 750 gram kuzu kuşbaşı etler kavurulmaya başlanır. Temizlenmiş üç baş sarımsak etlerle kavurulur. Kabukları soyulan tüm soğanlar et ve sarımsaklarla kavurulur. Kavrulan malzemelere bir yemek kaşığı biber salçası koyulup, bir çay kaşığı pul biber, iki çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber serpilir. Kurutulmuş kırmızı biberler güvece koyulur ve fırında pişirilir.Soğan gallesi sunuma hazırdır.
 

19.03.2013 Salı 21:22  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)