Skip to main content
 

Tavuk Paçası

202 kez izlendi

Tavuk Paçası
Tavuk Paçası

 

Malzemeler: 
1 adet kemikli tavuk göğsü
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1 Büyük Boy Limon Suyu
4-5 diş sarımsak

Sos için: 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı:
Tavuk eti suda haşlanır, haşlanan tavuk eti sudan çıkartılıp didiklenir. Yumurta sarısı, un ve limon suyu ile terbiye hazırlanır. Tavuk suyuna karıştırılarak yedirilir. Didiklenmiş tavuk etleri ve dövülmüş bol sarımsak eklenir. Karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır. Yağ tavasında eritilen tereyağında biber yakılır ve çorbanın üzerine gezdirilir.

29.11.2013 Cuma 16:30  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)