Skip to main content
 

Tokat Kebabı

332 kez izlendi

Tokat Kebabı tarifi
Tokat Kebabı tarifi

 

Malzemeler:
3 - 4 patlıcan
2-3 patates
2-3 baş sarımsak
750 gr. parça kuzu et
3-4 yerli biber (köy biberi)
3 domates
100-150 gr. kuyruk yağı

Yapılışı:
Patlıcanlar 10 cm'lik halkalar şeklinde kesilir. Daha sonra ortadan ikiye kesilip tuzlanarak açısı çıkartılır. Sudan geçirilip tuzundan arındırılır. İkiye kesilen patlıcanların arasına kuyruk yağı parçalar halinde konarak birleştirilir. Tepsiye patlıcan, et, halka şeklinde doğranmış patates dizilir. Sebzeler ve et bitene kadar işleme devam edilir. Aralarına sarımsaklar sıkıştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Üzeri tam kızarmadan çıkartılıp halka şeklinde doğranmış domates ve dilimlenmiş biberler yerleştirilip tekrar fırınlanır.

13.02.2014 Perşembe 11:27  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)