Skip to main content
 

Yağ Mantısı

106 kez izlendi

Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi
Kayseri'nin yöresel tatlarından Yağ Mantısı tarifi

HAMURU İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

3 SU BARDAĞI SÜT

1 PAKET YAŞ MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

1 YUMURTA

ALDIĞI KADAR UN

1  LİTRE SIVI YAĞ

İÇ HARCI İÇİN;

200 GR KIYMA

BİR MİKTAR KARABiBER

BİR MiKTAR TUZ

BİR ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

SOSU İÇİN;

6-7 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

5-6 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI EV YAPIMI SALÇA

4-5 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

YAPILIŞI ;
Yumurta, süt, yoğurt, maya, sıvıyağ , 2 yemek kaşığı sirke karıştırıyoruz. ve un ile hamur yoğrulup mayalandırılır. Hamuru açtık  ruletle kesilir. İç harcı için kıyma , kırmızı toz biber ve tuz karıştırılıp ortalarına yarım ceviz büyüklüğünde koyduk. Bol yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökülür.

 

24.05.2015 Pazar 12:45  (Güncellendi: 07.09.2016 Çarşamba 09:55)