X
X

Kabaklı Tatlı Börek tarifi

16.05.2012 Çarşamba 11:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Zonguldak'ın yöresel tatlarından Kabaklı Tatlı Börek'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 ½ kg balkabağı
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı fındık kırığı
300 gr tereyağı
 
Hamuru için:
9 fincan un
1 tutam tuz
 
Şerbeti için:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
 
Yapılışı:
9 fincan una bir fiske tuz serpilir ve azar azar su ilave edilerek kulak memesi kıvamında yoğrulur. Rulo şeklinde uzatılır ve bıçakla 9 eşit parçaya kesilir. Tepsi eritilimiş tereyağıyla yağlanır. İlk beze incecik açılır, tepsiye serilip yağlanır. İkinci beze de açılır ve tepsiye serilip yağlanır. Yufkanın üzeri rendelenmiş balkabağıyla kaplanıp, fındık kırığı ve toz şeker serpilir. 2 yufka da bir kabak, toz şeker ve fındık kırığı konur. Son yufka da açılıp böreğin üzerine kapatılır ve kare kare dilimlenir.  Teyeğaıyla yağlanır. 170 derecede fırında pişirilir.1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı suyla şerbeti pişirilip soğutulur. Börek fırından çıkar çıkmaz üzerine sürülür.
 
Kabaklı Tatlı Börek servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI