X
X

Kaymaklı Taze Bakla tarifi

17.05.2013 Cuma 10:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Kaymaklı Taze Bakla tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kg taze bakla
300 gr kaymak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
½ çay bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
Baklalar ayıklanır ve yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan baklalar süzülür ve fırın tepsisine alınıp 2 yemek kaşığı un serpilir. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı süt dökülür ve baklaların üzerine kaymak parçaları yerleştirilir. ortalama 180 derecedeki fırına verilir.
 
Kaymaklı Taze Bakla servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI