X
X

Kuymak tarifi

23.05.2012 Çarşamba 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Kuymak'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı zerdeçal
 
Üzeri için kepleme:
Nabat şekeri
Kök tarçın
Zencefil
Karabiber
 
Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarin birlikte eritilir. 4 yemek kaşığı un eklenir, hızlı hızlı karıştırılarak kavrulur. 2 tatlı kaşığı zerdeçal ilave edilir, karışım kaynar haldeyken ağır ağır 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Hazır olarak da satılan keplemeyi evde yapmak için, nabat şekeri, kök tarçın ve zencefil dövülür, karabiberi eklenir. Yağını salarak kızaran kuymak, bir tabağa ters çevrilir, keplemeyle süslenir.
 
Kuymak, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI