X
X

Portakallı Şehzade Pilavı tarifi

30.04.2013 Salı 18:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mersin'in yöresel tatlarından Portakallı Şehzade Pilavı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 adet portakal
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı:
2 adet portakalın kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. 2 su bardağı pirinç sıcak suda ıslatılır. 1 paket dolmalık fıstık pembeleşene kadar kavrulur. Pirinçler süzülüp fıstıklarla birlikte kavrulur. Fıstıkla kavrulan pirince rendelenmiş portakal kabukları eklenir ve 1 bardak su dökülüp 1 çay kaşığı safran eklenir. Pilava suyunu çekmesine yakın kuş üzümleri ilave edilir. Suyunu çeken pilava 2 portakalın suyu eklenir. Pilav demlenmeye bırakılır.
 
Portakallı Şehzade Pilavı servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI