X
X

Vosvapur Çorbası tarifi

10.05.2012 Perşembe 09:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Yüksek tansiyon tedavisine yardımcı Vosvapur Çorbası'nın tarifi Mutfağım'da

Malzemeler:
1 ½ su bardağı mercimek
1 su bardağı kayısı
3 adet domates
2 büyük boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
4 diş sarmısak
2 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 dal taze kekik
4 su bardağı tavuk suyu
 
Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. 4 diş sarmısak küçük küçük doğranıp soğanlara eklenir. 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek de tenceredeki malzemelerle biraz kavrulur. Üzerine taze kekik yaprakları, 1 çay kaşığı kimyon ve arzuya göre tuz koyulur. 4 bardak tavuk suyu ve 2 bardak da normal su tenceredeki malzemelerin üzerine dökülür. Çorbaya 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber koyulur. 1 su bardağı kayısı 4’e bölünüp çorbaya eklenir ve yaklaşık 20 dakika pişirilir. Domatesler kabukları ile birlikte küp küp doğranıp 20 dakika pişirilen çorbaya eklenir.
 
Vosvapur Çorbası servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI