X
X

Maklube tarifi

27.06.2013 Perşembe 09:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Maklube tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 ½ kilo kuzu kuşbaşı
4 su bardağı pirinç
4 bardak et suyu
250 gram sivri biber
6 adet domates
4 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
150 gram tereyağı
2 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
Bir buçuk kilo kuzu kuşbaşı et haşlanır. 250 gram sivri biber ve 1 kırmızı biber sapları kesilip çekirdekleri temizlenip doğranır. Kırmızı biber ve sivri biberler yağda kızartılır. Kabukları alacalı soyulan 4 patlıcanlar ikiye bölünüp küp küp doğranır ve biberlerin kızartıldığı yağa alınır. 6 domates kabukları soyulup dilimlenir ve patlıcanların ardından aynı yağda kızartılır. 4 su bardağı pirinç tuzlu suda bekletilir.Haşlanan et tereyağında kavurulur ve tencereden çıkartılır. Tuzlu suda bekletilen pirinç süzülüp etlerin kavrulduğu yağa koyulur. Pirinç kavrulup bir kaseye alınır. Tencereye önce kavrulan et ardından biberler koyulur. Sırasıyla kızartılan patlıcanlar ve domatesler üst üste dizilir. Son olarak pirinç eklenip, karabiber serpilir.4 bardak et suyu ve normal su koyulup yemeğin üzeri kapatılarak pişirilir. Pişen yemek kolayca ters çevrilerek sunum tabağına koyulur.
 
Maklube sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI