X
X

Mumbar tarifi

27.06.2013 Perşembe 09:56 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Mardin'in yöresel tatlarından Mumbar tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu bağırsak
½ kilo karın yağı
½ kilo pirinç
5 tatlı kaşığı nane
3 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase tuz
 
Yapılışı:
Yarım kilo pirinç yıkanıp süzülür ve yarım kilo karın yağı ile karıştırılır. Üzerine 5 tatlı kaşığı nane, 3 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz serpilip harmanlanır. Bir kilo yıkanıp temizlenmiş kuzu bağırsağına hazırlanan harç doldurulur ve uçları hava almayacak şekilde dikilir. Doldurulan kuzu bağırsağı bol tuzla iyive ovulup yıkanır. Su doldurulan tencereye alınan mumbara tuz serpilir pişirilir. Mumbar piştiği suyuyla birlikte sunum kabına alınır.
 
Mumbar sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI