X
X

Patlıcan Meftunesi tarifi

20.02.2013 Çarşamba 13:20 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Patlıcan Meftunesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo kuzu eti
5 adet patlıcan
5 adet domates
5 adet biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sumak ekşisi
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
Bir kilo kuzu eti iyice haşlanır. Haşlanan etler sıvı yağ’da kavrulmaya başlanır. Sırasıyla yemeklik doğranan beşer biber, kabukları soyulan domates etlerle kavurulur. Bir yemek kaşığı salça eklenen malzemeler hep birlikte kavurulmaya devam edilir. Kalın kalın yemeklik doğranıp tuzlu suda acısı alınan patlıcanlar da tencereye eklenerek et ve diğer malzemelerle kavurulur ve üzerine sumak suyu eklenir. Son olarak su eklenerek Patlıcan Meftune pişirilir. Yemeğin suyundan bir kase alınarak dövülen sarımsakla karıştırılır ve sos hazırlanır.
 
Patlıcan meftune sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI