Malzemeler:
Hamuru için;
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1½ tatlı kaşığı tuz
Harcı için;
500gr. Kuzu kıyma
2 adet acı kırmızı biber (isot biberi)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kara biber
Yapılışı:
Semsek hamuru için un çıkarılır. Una ikişer yemek kaşığı yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Hamuru yoğrulur. Dinlenmeye bırakmadan önce hamur ıslak bir bezle örtülür. Hemen sonra semseğin kıyması tencereye alınır. Kıyma, bir çay bardağı suyla kavrulmaya bırakılır. Kıymalı içi zenginleştirmek için bir soğan ve iki isotluk kırmızı biber kıyılır. Kavrulan kıymaya tuz, kara biber ve toz isot serpilir. Soğan ve kırmızı biberler de tavaya eklenir. Pişen harç bir tabağa alınır.
Dinlenen hamurdan küçük bir beze koparılıp yuvarlanır. Yumru bezeler altına un serperek çay tabağından biraz daha genişçe şekilde açılır. Harcı koyulan semsek hamurları yarım ay şeklinde kapatılarak, uçlarından tırnak tırnak ezilir ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran semsekler geniş bir servise alınır.