X
X

Vişneli Yaprak Sarma tarifi

26.06.2013 Çarşamba 10:34 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bozcaada'nın yöresel tatlarından Vişneli Yaprak Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 bağ taze soğan
1 bağ taze nane
1 bağ dere otu
1 bağ maydanoz
½ kilo vişne
½ kilo erik
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon

Yapılışı:
Sarmanın iç harcı için, birer bağ taze soğan, nane, dere otu ve maydanoz incecik kıyılır. İki su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Pirinç, yeşillikler, ikişer tatlı kaşığı tarçın ve yenibahar, bir tatlı kaşığı karabiberle harmanlanır. Birer tatlı kaşığı tuz ve şeker eklenip, bir limonun suyuyla iç harç iyice karıştırılır. Asma yaprakları sıcak suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Yumuşayan asma yaprakları iç harç koyularak özenle sarılır. Tencereye sarmalar dizilirken aralarına vişneler ve erikler yerleştirilip, üzerine zeytinyağı dökülür. Yaprak sarmalar su koyularak pişirilir. Pişen sarma erik ve vişnelerle servis tabağına alınır.
 
Vişneli yaprak sarma sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI