Yapraklı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    01.09.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (857 kez izlendi!)
  • Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    01.09.2014 Koca Kafalar Baba Haber Bülteni
    (97 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Bana bakma, beni gör !
    (24.284 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Karlosun başı dertte !
    (1.061 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Derya, benimle evlenir misin?
    (1.902 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Çeteye yeni eleman geliyor !
    (1.304 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    Yaren ve Karlos tekrar sahnede !
    (7.328 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    11.Bölüm
    (200.068 kez izlendi!)
  • Poyraz Karayel
    1. Bölüm Fragmanı
    (7.442 kez izlendi!)
  • Urfalıyam Ezelden
    1. Bölüm Fragmanı
    (7.602 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
Muğla'nın yöresel tatlarından Yapraklı Enginar Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 enginar
400 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 domates
½ demet dereotu
½ demet taze nane
Maydanoz
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Enginarlar 5 dakika bol kaynar suda bekletilir. Yumuşayan enginarlar soğuk suyun altından geçirilerek ortaları parmakla birkaç santim açılır. Enginar yapraklarının en dışındaki yapraklarının ucu mutfak makasıyla kesilerek şekil verilir. İçindeki fazla yaprakları çıkarılır, bir tatlı kaşığı yardımıyla dibi kazınarak tüylü kısmı alınır, yıkanarak iyice temizlenir. Dolmanın harcı için 400 gram dana kıyması, 2 su bardağı pirinç, 2 yemeklik doğranan soğan karıştırılır. 2 domates soyulup içine rendelenir. İnce kıyılan yarım demet dereotu, taze nane, maydanoz, sarımsaklar içine katılır. 3’er yemek kaşığı salça ve nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı pul biber, zeytinyağı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır. Dolma harcı, kaşıkla yayılarak enginarların içine doldurulur. Tencereye alınan dolmaların üzerinde teker teker sıcak su gezdirilir, tencerenin yarısına kadar sıcak suyla ocağa alınır. Pişirirken kendi suyundan kaşıkla dolmaların üzerine gezdirilerek pirinçlerin pişmesi sağlanır.
 
Yapraklı Enginar Dolması, servise hazırdır.
 
 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Poyraz Karayel
    Eylül'de
  • Urfalıyam Ezelden
    Eylül'de
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Pazartesi
    11:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
Yükleniyor!