Yapraklı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Urfalıyam Ezelden
  • Benim Adım Gültepe
  • Hayat Yolunda
  • Şeref Meselesi
  • Poyraz Karayel
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Küçük Ağa
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
TÜM PROGRAMLAR
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Galip Derviş
    Gerçek katil ortaya çıktı!
    (01 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    Cinayetin sırrı çözülüyor mu?
    (01 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    Galipin aşkla başı dertte!
    (01 kez izlendi!)
  • Galip Derviş
    İlk görüşte aşk!
    (01 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    36.Bölüm
    (1.701 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    15. Bölüm
    (471.962 kez izlendi!)
  • Küçük Ağa
    30.Bölüm Fragmanı
    (109.987 kez izlendi!)
  • Magazin D
    18.10.2014 / Magazin D
    (2.331 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Elmastan olmayalım!
    (10.627 kez izlendi!)
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Günün ismi!
    (2.882 kez izlendi!)
ŞEREF MESELESİ
ARKADAŞIM HOŞGELDİN
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
Muğla'nın yöresel tatlarından Yapraklı Enginar Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 enginar
400 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 domates
½ demet dereotu
½ demet taze nane
Maydanoz
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Enginarlar 5 dakika bol kaynar suda bekletilir. Yumuşayan enginarlar soğuk suyun altından geçirilerek ortaları parmakla birkaç santim açılır. Enginar yapraklarının en dışındaki yapraklarının ucu mutfak makasıyla kesilerek şekil verilir. İçindeki fazla yaprakları çıkarılır, bir tatlı kaşığı yardımıyla dibi kazınarak tüylü kısmı alınır, yıkanarak iyice temizlenir. Dolmanın harcı için 400 gram dana kıyması, 2 su bardağı pirinç, 2 yemeklik doğranan soğan karıştırılır. 2 domates soyulup içine rendelenir. İnce kıyılan yarım demet dereotu, taze nane, maydanoz, sarımsaklar içine katılır. 3’er yemek kaşığı salça ve nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı pul biber, zeytinyağı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır. Dolma harcı, kaşıkla yayılarak enginarların içine doldurulur. Tencereye alınan dolmaların üzerinde teker teker sıcak su gezdirilir, tencerenin yarısına kadar sıcak suyla ocağa alınır. Pişirirken kendi suyundan kaşıkla dolmaların üzerine gezdirilerek pirinçlerin pişmesi sağlanır.
 
Yapraklı Enginar Dolması, servise hazırdır.
 
 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Şeref Meselesi
    Ekim'de
  • Poyraz Karayel
    Ekim'de
  • Benim Adım Gültepe
    Çarşamba
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Cumartesi
    20:00
  • Urfalıyam Ezelden
    Pazar
    20:00
  • Galip Derviş
    Pazar
    23:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Küçük Ağa
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Cuma
    20:00
  • Hayat Yolunda
    Çarşamba
    22:15
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Perşembe
    20:00
  • Alın Yazım
    Hafta içi
    10:00
  • Yalan Dünya
    Ekim'de
  • Arkadaşım Hoşgeldin
    Cumartesi
    23:00
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
  • Cümbür Cemaat
    Hafta içi
    13:30
Yükleniyor!