Yapraklı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı - 2
    (17.286 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    4.Bölüm Fragmanı
    (5.142 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    33. Bölüm
    (1.503 kez izlendi!)
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (4.292 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (180.904 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (96.624 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (327.620 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (248.338 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (4.097 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.205 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
Muğla'nın yöresel tatlarından Yapraklı Enginar Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 enginar
400 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 domates
½ demet dereotu
½ demet taze nane
Maydanoz
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Enginarlar 5 dakika bol kaynar suda bekletilir. Yumuşayan enginarlar soğuk suyun altından geçirilerek ortaları parmakla birkaç santim açılır. Enginar yapraklarının en dışındaki yapraklarının ucu mutfak makasıyla kesilerek şekil verilir. İçindeki fazla yaprakları çıkarılır, bir tatlı kaşığı yardımıyla dibi kazınarak tüylü kısmı alınır, yıkanarak iyice temizlenir. Dolmanın harcı için 400 gram dana kıyması, 2 su bardağı pirinç, 2 yemeklik doğranan soğan karıştırılır. 2 domates soyulup içine rendelenir. İnce kıyılan yarım demet dereotu, taze nane, maydanoz, sarımsaklar içine katılır. 3’er yemek kaşığı salça ve nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı pul biber, zeytinyağı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır. Dolma harcı, kaşıkla yayılarak enginarların içine doldurulur. Tencereye alınan dolmaların üzerinde teker teker sıcak su gezdirilir, tencerenin yarısına kadar sıcak suyla ocağa alınır. Pişirirken kendi suyundan kaşıkla dolmaların üzerine gezdirilerek pirinçlerin pişmesi sağlanır.
 
Yapraklı Enginar Dolması, servise hazırdır.
 
 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!