Yapraklı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Benim Adım Gültepe
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Özledim Seni
  • Takip
  • Canlı Para
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
  • Bana Her Şey Yakışır
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Ana Haber Bülteni
    21.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.002 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Kendine hakim olamadı!
    (72 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Sevinçten tüm dengesini kaybetti!
    (18 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    Yarışmacılar parayı nasıl paylaşacak?
    (17 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    1. Bölüm
    (297 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    20.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (1.402 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı-2
    (267.625 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    19.08.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (2.575 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    10.Bölüm Fragmanı
    (277.087 kez izlendi!)
  • Evim Şahane
    Evim Şahane Eylülde başlıyor !
    (2.098 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
Yapraklı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
Muğla'nın yöresel tatlarından Yapraklı Enginar Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 enginar
400 gr dana kıyma
2 su bardağı pirinç
2 soğan
2 domates
½ demet dereotu
½ demet taze nane
Maydanoz
7 diş sarımsak
3 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı:
Enginarlar 5 dakika bol kaynar suda bekletilir. Yumuşayan enginarlar soğuk suyun altından geçirilerek ortaları parmakla birkaç santim açılır. Enginar yapraklarının en dışındaki yapraklarının ucu mutfak makasıyla kesilerek şekil verilir. İçindeki fazla yaprakları çıkarılır, bir tatlı kaşığı yardımıyla dibi kazınarak tüylü kısmı alınır, yıkanarak iyice temizlenir. Dolmanın harcı için 400 gram dana kıyması, 2 su bardağı pirinç, 2 yemeklik doğranan soğan karıştırılır. 2 domates soyulup içine rendelenir. İnce kıyılan yarım demet dereotu, taze nane, maydanoz, sarımsaklar içine katılır. 3’er yemek kaşığı salça ve nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı pul biber, zeytinyağı ve tuzu eklenip iyice karıştırılır. Dolma harcı, kaşıkla yayılarak enginarların içine doldurulur. Tencereye alınan dolmaların üzerinde teker teker sıcak su gezdirilir, tencerenin yarısına kadar sıcak suyla ocağa alınır. Pişirirken kendi suyundan kaşıkla dolmaların üzerine gezdirilerek pirinçlerin pişmesi sağlanır.
 
Yapraklı Enginar Dolması, servise hazırdır.
 
 

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

  • Alın Yazım
    1 Eylül
    10:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Bu Akşam
    22:00
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    22:15
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
Yükleniyor!