Programlar

Arda'nın Mutfağı - Karnabahar Kısırı Tarifi - Karnabahar Kısırı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 19 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlanan 16. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Karnabahar Kısırı" tarifi! ‘Karnabahar Kısırı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Karnabahar Kısırı yapabilirsiniz.’

Karnabahar Kısırı

MALZEMELER

600 gr. karnabahar
5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan - yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kapya biber
2 - 3 adet yeşil köy biberi
1 diş sarımsak
5 - 6 dal taze soğan
1/2 bağ maydanoz
7 - 8 adet çeri domates
8 - 10 adet kornişon turşu
1 avuç ceviz
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
Zeytinyağı
Nar ekşisi
1/2 adet limonun suyu

YAPILIŞI

Karnabaharları un gibi olana kadar parçalayıcıdan geçirin.

Soğanınızı yemeklik doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, ardından salçaları ilave edip ve kavurmaya devam edin.

Salçaların kokusu çıkınca karnabaharları ekleyin ve kavurun.

Biberler, bütün yeşillikler, turşu ve cevizi ince ince doğrayın.

Domatesleri ortadan ikiye bölün.

Karnabaharlı karışım ve doğradığınız bütün malzemeleri karıştırın.

Tuz, karabiber, sumak ve kimyonu ilave edip karıştırın.

Ayrı bir kapta nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine döküp, karıştırın, servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!