Programlar

Arda'nın Mutfağı - Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi - Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 11 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanan 50. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Şehriyeli Bulgur Pilavı" tarifi! ‘Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Şehriyeli Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’

Şehriyeli Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı tel şehriye
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
Kuru nane
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

İçerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin ve eritin.

Tereyağınız eriyince içerisine tel şehriyeleri alın ve hafif rengi dönene kadar kavurun.

Bulguru ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Kuru nane, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın.

Suyunu ekleyip birkaç tur karıştırın ve ağzı kapalı olacak şekilde pişirin.

Pilavınız pişince ocağın altını kapatın ve üzerini havlu kağıt ile örterek demlenmeye bırakın.

Pilavınız hazır olunca sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!