Hoş Geldin Ramazan

Bakla Çorbası

Bolu'nun yöresel tatlarından Bakla Çorbası tarifi

MALZEMELER:

200 GR BAKLA

1 ORTA BOY SOĞAN

2 KAŞIK YAĞ

2 KAŞIK YOĞURT

2 KAŞIK UN

1 YUMURTA

DERE OTU

TUZ

ET SUYU

ÜZERİNE;

BİR KAŞIK YAĞ VE SALÇA İNCELTİLİP DÖKÜLÜR.

YAPILIŞI:

SOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ. İÇİNE KÜÇÜK KÜÇÜK KESTİĞİMİZ BAKLALARI EKLİYORUZ. BAŞKA BİR YERDE UN YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPIP TENCEREMİZE İLAVE EDİYORUZ. EN SON TUZUNU VE DERE OTUNU ÜZERİNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ.


İlgili Haberler

Savcım, nasıl ölmek istersiniz?

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Kek Tarifi - Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Pestolu Makarna Tarifi - Pestolu Makarna Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Enginar Dolması Tarifi - Enginar Dolması Nasıl Yapılır?