Yemek Tarifleri

Tavuk Lolipop - Tavuk Lolipop Tarifi - Tavuk Lolipop Nasıl Yapılır?

‘Tavuk Lolipop tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuk Lolipop yapabilirsiniz.’

Tavuk Lolipop

MALZEMELER

750 gram tavuk lolipop

Kaplama sosu için;

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı toz sarımsak

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tuz

Karabiber

1/2 su bardağı un

2 tatlı kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı beyaz sirke

1 adet yumurta

2 - 3 yemek kaşığı su - açacak kadar

Tavuk marinasyonu için;

1 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı toz sarımsak

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

4 yemek kaşığı soya sosu

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Yapılışı: 

Tavuk marinasyonu için;
Bir karıştırma kabında toz zencefil, toz sarımsak, acı biber salçası ve soya sosu karıştırın.
Tavuklarınızın etli kısımlarına bir kaşık yardımıyla hazırladığınız tavuk marinasyonundan sürün ve tavuklarınızı bir tabağa çıkartıp 10 – 15 dakika bekletin.

Kaplama sosu için;
Ayrı bir karıştırma kabında toz zencefil, toz sarımsak, toz kırmızı biber, tuz, karabiber, un, mısır nişastası, beyaz sirke, yumurta ve karışımı açacak kadar su ilave edip iyice karıştırın.
Karışımınıza dinlenen tavuklarınızı bulayın.
Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağı ilave edip ısıtın.
Kızan yağınızın içerisine karışıma buladığınız tavukları alın ve iyice kızartın.
Kızaran tavuklarınızı havlu kağıt serili bir tabağa çıkartın ve fazla yağını süzdürüp servis edin.